#1omdagen

Klikk for stort bilete I desse koronatider - der mykje er stengt - er det viktig å minne seg sjølv på at naturen og uterommet framleis er oppe.

Forskning viser at berre 10 minutt ute i friluft senkar stressnivået, og gjer at vi føler oss betre. Det å kome seg ut i frisk luft er viktig både for den psykiske og fysiske helsa. Difor lanserer Norsk Friluftsliv nå kampanjen #1omdagen

Kva er #1omdagen?

#1omdagen er ei oppfordring om å kome seg ut døra minst ein gong om dagen. Målet er at det skal vere så låg terskel at alle kan gjere det på sin måte. Døme på #1omdagen kan vere:

• Set deg på ein stubbe og nyt dagslyset
  • Luft nokon sin hund
  • Ta lunsjen eller middagen ute i dag
  • Utforsk ein ny veg i nabolaget
  • Gå ut og tenn eit bål med nokon du er glad i
  • Gå ein kveldstur med hodelykt
  • Er det snø – finn fram akebrettet og leik deg i nærmaste bakke
  • Nyt morgonkaffen i husveggen eller på ein benk
  • Gå på fuglesafari i nærmiljøet
  • Gå ut og øv deg på kart og kompass

Har du Instagram så kan du tagge bilda dine med emneknaggen #1omdagen så blir det publisert på Instagram og denne kontoen.
Tagg gjerne bilda med @nordfronkommune også; då vi no har oppretta eigen Instagramkonto!