Nord-Fron kommune

Koronavirus i Nord-Fron

Byfesten Vinstra 2020 er avlyst

Byfesten Vinstra 2020 er avlyst

Klikk for stort bilete Byfesten Vinstra 2020 avlyses. Byfesten pleier å være første helga i september. Foreløpig gjelder regjeringens arrangementsforbud til 1. september. Det er uvisst hvilke retningslinjer som gjelder etter dette.

- Én av grunnene til at vi nå velger å avlyse er uvissheten om hva som vil gjelde for arrangement etter 1. september. En annen grunn til avlysningen er at mange av de involverte i planleggingen av byfesten har fått andre oppgaver knyttet til koronasituasjonen. Arbeidet med årets Byfest har derfor vært satt på hold siden tidlig mars. Dette gjør det utfordrende å gjennomføre arrangementet som ønsket, sier prosjektleder for Byfesten Vinstra 2020, Tom Nøvik.
 

Ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad, mener det er helt riktig å avlyse årets byfest.

-Samfunnet er i en helt spesiell situasjon, og selv om vi nå ser positiv utvikling i smittetall både lokalt og nasjonalt, vil det være feil bruk av både penger og folk på å gjennomføre en byfest. Det kommer en dag da vi skal møtes og feire de som nå bidrar i den viktige kampen mot koronasmitten, men i tiden fremover må vi bruke ressursene på å få lokalsamfunnet vårt tilbake til normalen, sier ordføreren.

Byfesten Vinstra arrangeres i samarbeid med næringslivet.

-Byfesten er et flott arrangement som samler folk i hele dalen. Mange gleder seg stort til byfest, og vi har godt besøk i butikkene. Men i denne situasjonen blir det helt riktig å avlyse. Vi ser frem til å samle mye folk igjen til Byfest i 2021, sier styret i  Vinstra Markedsforening.