Covid 19-informasjon til turister og andre innreisende

Klikk for stort bileteReisende på flyplassterminalFra 15. juli utvides Utenriksdepartementet sine unntak for utenlandsreiser til også å gjelde land i EØS og Schengen ( fra 15. juni kom unntak for nordiske land som dokumenterer lavt smittepress). Dette innebærer at tilreisende fra land med lavt smittepress også kan besøke Norge uten karanteplikt.  Økt innreise kan medføre økt smittepress i Norge, særlig i turistkommuner.

Det er viktig at ferieturister får god informasjon om generelle smittevernråd, regler for innreisekarantene og hva man skal gjøre hvis man får luftveissymptomer og hvordan man kan teste seg.

Helsedirektoratet har laget informasjonsark på norsk og engelsk  som kan trykkes opp og deles ut. Her finner du link til Helsedirektoratet sin nettside med informasjon og plakater.

Nord-Fron kommune ber våre reiselivsbedrifter, museum og turistattraksjoner om å ha smittevernnformasjon på flere språk godt synlig for våre feriegjester.