Fire forventninger fra kommuneoverlege Anders

Klikk for stort bileteTorsdag 3. desember ble det kjent at 13 nye personer i Nord-Fron har fått påvist korona. Over 159 personer må i karantene som en følge av tilfellene, som igjen får konsekvenser for skolehverdag og barnehagedagen. Kommuneoverlege Anders Brabrand beskriver situasjonen som utfordrende, og har fire forventninger til alle innbyggere i Nord-Fron kommune.

De fire forventningene fra Brabrand er:

1. Unngå å besøke hverandre

Nesten alle smittetilfellene i Nord-Fron denne uka skyldes smitte i private hjem. Ved å unngå å besøke hverandre inntil videre minimerer vi sjansen for nye smitteutbrudd. Ettersom smitten skjer hjemme hos hverandre er det mer målretta å unngå besøk enn å stenge ned fritidstilbud og lignende.

2. Ikke vent med å teste deg!

Alle som merker at de får luftveissymptomer må teste seg med en gang. Noen av de som har fått påvist korona har latt være å teste seg fordi de trodde det bare er vanlig forkjølelse. Det kan man ikke gå utifra slik situasjonen er nå.

3. Hold én meters avstand

Å holde en meters avstand er ett av de viktigste tiltakene for å redusere smitterisiko. Én meters avstand reduserer risikoen for å bli smitta med 80 %! Til sammenligning reduserer munnbind risikoen med bare 18 %.

4. Ha respekt for karantenen

De som settes i karantene respektere karantenebestemmelsene. Alle må sitte i 10 dager uansett, selv om man tester negativt.