Første koronavaksine i Nord-Fron

Klikk for stort bileteDen første koronavaksina i Nord-Fron ble satt i onsdag 6. januar kl 09.00. Dette markerer oppstart for vaksinering av alle innbyggere i Nord-Fron.

Det var Sigur Opsahl (102) som fikk den første vaksinen. Han er den første av mange beboere på Sundheim som blir vaksinert de kommende dagene og ukene.

«Dette er en stor dag for oss og den fineste nyttårsgaven vi kunne fått», sier ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad. Han sendte blomster med hilsen til Sigur i anledning vaksineringen.

«Nord-Fron er blant de kommunene i landet som har blitt hardest rammet av koronaviruset. Derfor har vi også venta ekstra lenge på denne dagen. Nå håper jeg at alle andre følger Sigur og sørger for å ta vaksinen slik at vi får hindret videre smittespredning og på den måten unngår at folk i Nord-Fron blir alvorlig sjuke», sier ordfører Støstad.

Kommuner i hele landet er nå i gang med et omfattende planleggingsarbeid for å kunne vaksinere alle sine innbyggere. I Nord-Fron er det bestemt at vaksinering skal skje i Vinstrahallen. Det blir i disse dager utarbeidet informasjon om vaksineringsprosessen, som skal sendes ut til alle i kommunen.

«Selv om vaksineringen er i gang, må vi følge gjeldende smitteverntiltak. Det vil fortsatt ta tid før vi kan lette på tiltaka. Det betyr at vi må fortsatt holde avstand, holde hendene rene, unngå å besøke hverandre, holde oss hjemme og teste oss dersom vi får lutveissymptomer», sier Rune Støstad.