Hvordan håndtere covid-19 etter pandemien

Det er en økning av covid-19 tilfeller, både nasjonalt og lokalt. Mange omtaler det som "en ny smittetopp", men det er ikke behov for tiltak, hverken testing eller karantene/isloasjon.

Covid-19 har fått oppmerksomhet i media de siste dagene pga. flere tilfeller. I Nord-Fron har vi også hatt enkelte tilfeller den siste uka.

Som en følge av dette får Vinstra legekontor mange henvendelser fra innbyggere som er nærkontakter av bekreftede tilfeller, som ønsker PCR-testing. Dette er imidlertid ikke nødvendig.

“Det er ikke grunn til å iverksette tiltak, slik vi husker det fra midt i pandemien” sier tjenesteleder for helse og mestring, Mariann Færøy Sortland.

“Innbyggere skal nå behandle symptomer på covid-19 som en vanlig luftveisinfeksjon”.

Færøy Sortland sier at man trenger hverken å ta PCR-test eller hurtigtest dersom man mistenker at man har covid-19.

Hva gjør man dersom man er syk?

Dersom du har symptomer på luftvegsinfeksjon, som hodepine, tett nese, feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand, skal du holde deg hjemme til formen er bedre. Mens du er syk bør du unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syk.

Dersom du har restsymptomer, som rennende nese, snørr, hås stemme og litt hoste, kan du allikevel leve som normalt.

Tilbakemelding