Kulturprisutdeling på Høgfjellskonserten

Klikk for stort bileteKulturprisen for Nord-Fron kommune for 2020 blir delt ut til Henry Eggen på Høgfjellskonserten ved Rondane søndag 8. august 2021 kl 13.00. Innbyggere i Nord-Fron får rabatt på billett til konserten.

Når Kjetil Bjerkestrand tar med seg selveste TrondheimSolistene med Ragnhild Hemsing som solist, den prisvinnende mezzosopranen Ingeborg Gillebo og Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård til Høgfjellsscena ved Rondane, får vi en forrykende konsert med Peer Gynt-musikk i både klassisk og ny tapning.

Konserten har fått tittelen «Høgt og lågt med Peer Gynt» fordi her vil publikum få Peer Gynt-musikken i Edvard Griegs originale versjon, i mer rocka versjon og for første gang arrangert spesielt for hardingfele- og fiolinsolo med strykeorkester.

Kulturprisutdeling

Underveis i konserten vil Henry Eggen få overrakt Nord-Fron kommunes kulturpris for 2020. Henry Eggen hadde ansvaret for musikken til Peer Gynt ved Gålåvatnet de tre første årene, og han både komponerte egen musikk og dirigerte orkesteret.

I begrunnelsen for utdelingen fra Formannskapet står det:

Henry Eggen får prisen for sitt store engasjement i kulturlivet i Fron som utøver, komponist, arrangør, instruktør, dirigent, initiativtaker og ildsjel i årtier. Henry Eggen har gjennom 60 vært en markant og positiv ildsjel for kulturlivet i Nord-Fron, og han har berørt mange med sin store innsats.

Pga. smittesituasjonen og koronarestriksjon har utdelingen av prisen blitt utsatt fra november 2020.

Innbygger-rabatt

Nord-Fron kommune og Peer Gynt AS spleiser på en rabatt på hele 30 % til Høgfjellskonserten Ved Rondane for innbyggere i Nord-Fron.

Kriterier for rabatten:

• Rabatten gjelder for innbyggere med bostedsadresse i Nord-Fron kommune
  • Rabatten gjelder for inntil 4 billetter pr. husstand
  • Rabatten gjelder kun ved kjøp innen 1. juni 2021. Etter den dato er det ordinær billettpris.
  • Billettpris med innbygger-rabatt: kr 336,- i lyngen/ kr 406,- på benk (ord. kr 480,-/580,-)

Bestill billett her!

Rabattkode: NORD-FRON

Vi håper mange Nord-Frøninger tar turen til Kvamsfjellet 8. august for å hylle kulturprisvinner Henry Eggen og få med seg en unik konsert med Rondane som kulisser.

Les mer om konserten her!