Nord-Fron kommune

Lokale følger av mutert virus i Nordre Follo og omegn

Lokale følger av mutert virus i Nordre Follo og omegn

Klikk for stort bileteDet er påvist mutert koronavirus i Nordre Follo, med forgreninger til omliggende kommuner. Kriseledelsen i Nord-Fron kommune har i dag deltatt på møte med Statsforvalteren i Innlandet om tematikken, og kom i ettermiddag med presiseringer av lokale følger. 

  • Innbyggere fra de rammede kommunene, som allerede befinner seg hos oss, bør ha minst mulig kontakt med lokalbefolkningen og andre i kommunen. De kan heller ikke benytte seg av tjenester eller tilbud som er stengt i sin egen hjemkommune (eksempler kan være restauranter og treningssenter). 
  • Innbyggere fra de rammede kommunene, eller de som har besøkt de utsatte kommunene nylig (eksempelvis pendlere), kan ikke besøke beboere ved Sundheim Bo- og Treningssenter. 

Det er lave smittetall, både i Nord-Fron og resten av regionen. Kriseledelsen i Nord-Fron følger situasjonen knyttet til det muterte viruset i Oslo og Viken tett, og er forberedt på å reagere raskt derom situasjonen skulle endre seg. 

"Vi har god kontroll på situasjonen i Nord-Fron nå, ikke minst fordi folk har vært veldig flinke til å følge smittevernråda", sier ordfører Rune Støstad.

"Utbruddet i Nordre Follo viser hvor fort smittesituasjonen endrer seg, derfor er det viktig at vi fortsatt følger de rådene vi har lært. Det handler om å holde avstand, vaske hendene ofte, holde oss hjemme og teste oss om vi får symptomer på korona."

Les mer om det muterte viruset på FHI.no.