Må du alltid ha hunden din i bånd i skiløypene i Nord-Fron?

Nord-Fron kommune har egen forskrift om utvida båndtvang for hund. Her er det regler for båndtvang og med reglar særskilt bestemt for preparerte skiløyper i Nord-Fron.

Ung skiløper i fint driv og hund går ved siden av - Klikk for stort bileteSkiløper med hund Anne Grete Bakkene

I forskriften er det namngitt preparerte og merkede skiløyper i områdene Skåbu-Tverrbygda, Fefor, Sødorpfjellet - Gravdalen, Kvamsfjellet og Kvikne der det kun i perioden fra preparering starter til 31. mars er båndtvang i helgene ( fra fredag kl. 16.00) i tillegg f.o.m. 23. desember t.o.m. 2. januar, i vinterferieuker f.o.m. 20. februar t.o.m. 10.mars og lørdag før palmesøndag t.o.m. 2 påskedag er båndtvang.

I boligområder, handleområder og parker, på og ved skoler, barnehager og anlegg for lek, idrett, sport eller rekreasjon, i tillegg alle lysløyper så lenge de blir preparert er det båndtvang ( eller hund forsvarlig innestengt eller inngjerdet).

Med forskriften ønsker Nord-Fron kommune å legge til rette for at alle skal få en god opplevelse av å være ute på ski, samtidig som det legges til rette for tilstrekkelig områder for de som ønsker å gå med løs hund.

I disse perifere løypenettområdene og i ukedagene vil det være aktsomhetskravene i hundeloven som gjelder. Dvs at hunder kan være løse bare når de blir fulgt og kontrollert på aktsom måte.

Her kan du lese forskrift om utvida bandtvang for hund, Nord-Fron kommune. Sist endret 23.04. 2020.