Nord-Fron kommune

Oppheving av forbud mot buffetservering

Oppheving av forbud mot buffetservering

Klikk for stort bileteHelsemyndighetene har fra 15. juli opphevet forbudet mot buffetservering og gir råd for trygg servering fra buffet og salatbar.

Viktige tiltak for å begrense smitte er at syke personer holder seg borte, at man holder avstand og har god håndhygiene. Antall felles kontaktpunkter bør reduseres og virksomheten må sørge for hyppig rengjøring av felles kontaktpunkter.

Det er viktig at man kan holde god avstand til hverandre (minst 1 meter). Virksomheten må derfor planlegge godt for hvordan man innretter buffeten slik at man kan holde avstand og unngå at folk står i tett kø. Avstandsmerking, forsyning til ulike tidspunkter eller i mindre grupper kan være virkemidler som hindrer opphopning og tetthet mellom mennesker.

Her kan du lese Folkehelseinstituttet sine råd og spesifikke tiltak for å forebygge smitte av covid-19  til serveringssteder, varehandel m.fl. .