Prioritering av selvtester

Grunnet stor pågang på gratis selvtester som hentes på servicetorget,  blir det nå gjort prioriteringer for hvem som skal få disse utdelt. Dette skjer etter kriterier oppgitt fra Helsedirektoratet.

Disse har mulighet til å hente seg selvtester på servicetorget:

• Personer med luftveissymptomer, også vaksinerte
  • Uvaksinerte nærkontakter

Det er viktig at de som henter tester er friske, med andre ord hvis er du innenfor målgruppen som skal prioriteres så sender du noen andre for å hente test for deg.

Gratis selvtester fra kommunene skal ikke brukes til rutinemessig testing i regi av arbeidsgivere eller ved testing av egne ansatte, av organisasjoner eller ved arrangementer.

Personer som ikke er i en prioritert gruppe, men som likevel ønsker å teste seg, kan kjøpe selvtester på apotek og i enkelte butikker. Testene må da betales av den enkelte.