Sosiale sammenkomster og koronasmitte

Klikk for stort bilete Nord-Fron kommune ber alle innbyggere om å ta ekstra forholdsregler. Kriseledelsen i Nord-Fron kommune har vært samlet til møte i dag, og i samråd med kommuneoverlegen bes alle innbyggere om å være ekstra varsomme. Kommuneoverlege Anders Brabrand oppfordrer til at sosiale sammenkomster ikke blir gjennomført de neste 14 dagene. Dette kan være bursdager, større familieselskap, treninger, konserter eller andre aktiviteter som ikke er nødvendig.

Årsaken er situasjonen med koronasmitte i kommunen. Fire personer i Nord-Fron har fått påvist smitte, og over 100 personer er satt i karantene.

Aktiviteter i regi av kommunen, som ikke er nødvendig å gjennomføre blir også avlyst de neste 14 dagene. Dette gjelder arrangement som eksempelvis kino, ungdomsklubb og andre arrangement som samler mye folk. Etter dialog mellom kommuneoverlegen og Innlandet Fylkeskommune er det også bestemt at Vinstra vidaregåande skule blir stengt i 14 dager fra mandag.

-Vi må hele tiden tiden gjøre det vi mener er nødvendig for å hindre ytterligere smitte. De aller fleste vil kunne takle en smitte, men vi gjør dette for å unngå at flere enn nødvendig blir smitta, spesielt eldre og sjuke folk. Folk skal ikke være engstelige. Men når så mange nå er smitta eller satt i karantene, ønsker vi å være føre var. Derfor håper vi at folk følger disse rådene og unngår miljø med flere personer samlet, sier kommuneoverlege Anders Brabrand.

Drift av barnehager, barneskoler og ungdomsskole går som normalt - situasjonen vurderes fortløpende.

- Jeg synes det er bra at kommuneoverlegen tar disse forholdsreglene. Det viser at vi tar situasjonen på høyeste alvor. Som kommuneoverlegen sier så er det ingen grunn til at folk skal være redde. Men nå tar vi forholdsregler i forsøk på å hindre at for mange bli smitta. Dette handler om å vise solidaritet og bidra til at færrest mulig blir smitta. Og nå trenger vi hjelp fra våre innbyggere, og jeg håper virkelig at alle følger disse rådene. Jeg vil også rette en stor takk til alle våre ansatte som gjør en formidabel innsats i en vanskelig tid, sier ordfører Rune Støstad.

Begrenset besøksadgang

For å begrense videre smitte av koronavirus ble det torsdag innført begrensa besøksadgang ved Sundheim Bo- og Treningssenter. Denne stengingen opprettholdes videre.

Dersom noen har behov for å besøke institusjonen må Sundheim kontaktes på telefon i forkant.

Kontakttelefon

Har du mistanke om smitte, ring legevakt/fastlegen – tlf 116117

Har du spørsmål om koronavirus kan du kontakte Nord-Fron kommune sin beredskapstelefon, tlf 480 75 383 (åpen 10-22)

Folkehelseinstituttet har også beredskapstelefon – tlf 81555015

Hindre videre spredning

Kommunens oppfordring til alle innbyggere for å hindre videre smitte er fremdeles:

• vask hendene 5 ekstra ganger daglig
  • nys i lommetørkle, og kast deretter i søpla
  • unngå å berøre ansiktet
  • unngå håndhilsning
  • unngå berøring
  • hold deg hjemme fra jobb dersom du er syk

Vi oppfordrer alle til å følge rådene fra Folkehelseinstituttet.
Følg vår Facebook-side og se vår informasjonsside om koronasmitten i Nord-Fron.

Kommuneoverlege Anders Brabrand                       990 45 124

Ordfører i Nord-Fron kommune Rune Støstad         918 64 767