Nord-Fron kommune

Status - koronasmitte pr. 16. november

Status - koronasmitte pr. 16. november

Klikk for stort bileteSøndag 15. november fikk seks personer i Nord-Fron bekreftet koronasmitte. Som  følge av dette er 134 innbyggere testa så langt, og 84 nærkontakter er satt i karantene - fordelt på flere kommuner. Utbruddet får i tillegg konsekvenser for drift av enkelte kommunale tilbud.  

Av 84 i karantene har 67 av disse har tilhørighet i Nord-Fron - de øvrige 17 har bostedsadresse i andre kommuner i landet. 

Nytt bekreftet tilfelle 

Én av de to testede med ufullstendig prøve fra i går har fått bekrefta positiv prøve i dag. Dette medfører at vi nå har sju personer som er bekreftet smittet.  Den andre med ufullstendig prøve avventer fremdeles prøvesvar. Begge de to med ufullstendige svar var allerede i karantene, og positiv prøve medfører ikke at flere nærkontakter må i karantene.  

Som kjent har utbruddet blant annet ført til at det er innført "rødt nivå" på Barhaug skole og Vinstra vidaregåande skule. Rødt nivå videreføres på ubestemt tid.  

Konsekvenser for kommunale tjenester 

En annen konsekvens av at så mange må i karantene er at voksenopplæringa primært holder digital fjernundervisning de neste dagene. 

For informasjon om korona på andre språk - se FHI sin side

Utbruddet fører også til at ansatte innen hjemmebasert omsorg er tatt ut i karantene. Dette betyr omrokkeringer på arbeidsoppgaver innen tjenesteområdet, som videre fører til at brukere av hjemmehjelpstjenesten får begrenset hjelp til praktiske oppgaver i en periode fremover. 

Kriseledelsen har vært samlet både gjennom helgen og mandag, og avventer prøvesvar på de som ble testa i går. Vi kommer tilbake med mer informasjon når testsvar foreligger.