Nord-Fron kommune

Status - koronasmitte pr. 17. november

Status - koronasmitte pr. 17. november

Klikk for stort bilete  Mandag kveld ble det registrert to nye smittetilfeller i Nord-Fron. Totalt antall bekrefta tilfeller i kommunen er dermed oppe i ni.  

Som en følge av de to nye smittede er 35 nye personer satt i karantene. Totalt er 118 personer satt i karantene som en følge av utbruddet i Nord-Fron – disse fordelt utover flere kommuner.  

Smitta med tilknytning til VVS 

Av de to nye som ble bekrefta mandag har én av de tilknytning til Vinstra vidaregåande skule (VVS). 

Rektor ved VVS, Leif Roar Solheim, opplyser om at de mandag har fått flere elever satt i karantene, og at skolen gjennomfører digital fjernundervisning for flere av klassene på skolen.  

De opprettholder rødt nivå for skolen ut uka. Det samme gjelder for Barhaug skole.  

Smittesporing og karantene 

Smittesporing gjøres i samarbeid med personell fra Sør-Fron kommune. Arbeidet er omfattende, og består i stor grad av å informere de som blir satt i karantene om hvilke bestemmelser som gjelder for karanteneperioda.  

"En av de viktigste forutsetningene for å lykkes i å bekjempe smitteutbruddet, er at alle overholder karantenetida si”, sier kommuneoverlege Anders Brabrand. Han understreker at å ikke overholde karantenetida i ytterste fall kan straffes med bøter, og ber derfor innstendig de som er satt i karantene om å overholde dette.  

“Det er fortsatt en uavklart situasjon, og vi venter spent på alle testene som er tatt”, sier ordfører Rune Støstad. “Foreløpig ser det bra ut fordi de fleste testene er negative. Men vi må vente noen dager til før vi får svaret på om vi ha klart å stoppe videre smitte. Derfor kan vi ikke understreke nok hvor viktig det er å følge smittevernråd om å vaske hendene, holde avstand og bli hjemme hvis du er sjuk” sier Støstad.