Nord-Fron kommune

Tilbud om oppfriskningsdose med koronavaksine til personer i aldersgruppen 18-64 år uten underliggende risiko

Tilbud om oppfriskningsdose med koronavaksine til personer i aldersgruppen 18-64 år uten underliggende risiko

Det er nå åpnet opp for gruppen 18-64 år uten underliggende risiko kan ta en ny dose. Det er ikke en anbefaling om å gjøre dette fra Folkehelseinstituttet, men en mulighet for de som selv ønsker det. Denne muligheten vil være mer aktuell for de eldste i aldersgruppen enn de yngste, og særlig de som til nå kun har takket ja til to doser.

Koronavaksiner tilbys via apotekene. Apotekene har følgende gratis vaksinetilbud:

Apotek 1 Lomoen:
Vaksinering hver tirsdag og onsdag kl. 10-18. Det er åpent for drop-in eller man kan bestille time via telefon eller i appen helseboka.
Telefonnummer er 612 92 910.  

Vitus apotek Sødorptunet:
Vaksinering hver torsdag og fredag kl. 10-16. Det er åpent for drop-in eller man kan bestille time via telefon.
Telefonnummer er 612 93 444.

Bakgrunn

Folkehelseinstituttet vurderer at risikoen for alvorlig sykdomsforløp av covid-19 er lav for personer 18-64 år uten underliggende risiko. Nytten av ny oppfriskningsdose vil være begrenset fordi de fleste så langt har tatt de anbefalte dosene og mange har i tillegg relativt nylig gjennomgått infeksjon.

Det er imidlertid andre behov enn rent medisinske som kan ligge til grunn for at enkelte har et ønske eller behov for å la seg vaksinere. Det kan være reise, ønske om å beskytte sine omgivelser, ønske om å redusere faren for mer plagsomme symptomer etter smitte, eller en generell uro for sykdommen.

Alle vaksiner, også koronavaksinene, har bivirkninger. De fleste bivirkningene etter vaksinasjon er milde og går over i løpet av kort tid, men det er kjent at koronavaksinene i sjeldne tilfeller kan gi bivirkninger som kraftige menstruasjonsblødninger og betennelse i hjertemuskelen og hjerteposen. Den enkelte må derfor vurdere nytte opp mot risiko for eventuelle bivirkninger av vaksinene.

Tilbakemelding