Utsending av vaksineinformasjon

Klikk for stort bileteI dag sender Nord-Fron kommune ut SMS til de første innbyggere som får tilbud om koronavaksine. Informasjonen blir sendt ut puljevis, og blir først sendt til de som er øverst på den nasjonale prioriteringsliste.

Kommunen skal tilby vaksinering til hele befolkningen, og følger prioriteringslisten som er satt av nasjonale myndigheter. Når alle beboere på sykehjem og i omsorgsboliger har fått vaksinen, vil personer over 85 år være de neste. De blir kontaktet via telefon av legekontoret angående vaksinering.

Informasjon kommer i puljer

I dag går det SMS ut til innbyggere mellom 75 og 84 år. I SMSen kan man melde seg på vaksinering ved å klikke på en lenke. Dersom man er i denne aldersgruppen, og ikke svarer, vil man siden bli oppringt. De som får SMS kan også melde seg på vaksinering ved å ringe kommunen sin vaksinasjonstelefon - nummeret er med i SMS.

Dersom man ikke har mottatt SMS kan man foreløpig ikke melde seg til vaksinering.

I neste uke vil kommunen sende ut SMS til de mellom 65 og 74 år, deretter sendes SMS til alle mellom 18 og 64 år.

Uforutsigbart tidsforløp

Mange lurer på når de får satt vaksine. Det er foreløpig vanskelig å si noe om.

Årsaken er at det er uklart hvor mange vaksiner som vil være tilgjengelig for de forskjellige kommunene i landet i tiden som kommer. Samtidig må man sørge for at man har nok doser til å sette dose nummer to til de som allerede har fått første dose. Dose nummer to skal settes tre uker etter dose nummer én.