Vaksinering av 16- og 17-åringer i Nord-Fron

Lillehammer kommune har frigitt Pfizer-doser til både Øyer og Nord-Fron kommuner. Det gjør at 16- og 17-åringer i Nord-Fron kan få første vaksinedose tidligere enn antatt.

«Lillehammer kommune gir 230 av sine Pfizer-doser til oss i Nord-Fron – det er meget gode nyheter» sier beredskapssjef Tom Nøvik. Dette medfører at 16- og 17-åringene i Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu blir vaksinert tidligere enn først planlagt  - nå blir vaksineringen fremskyndet til tirsdag 7. september.

«Vaksinene blir satt i Vinstrahallen på dagtid. Både Sør-Fron og Ringebu bidrar med personell til å få satt dosene, da de to midtdalskommunene også har mange av sine 16- og 17-åringer på Vinstra vidaregåande skule» forteller Nøvik.

«Vi har samarbeidet godt med de andre kommunene i sør- og midt-Gudbrandsdalen gjennom hele pandemien. Det at Lillehammer kommune nå er fleksible og gir fra seg Pfizer-doser som de ikke har behov for på nåværende tidspunkt, er helt topp», avslutter Nøvik.

Vaksinering av 12- til 15-åringer

Siden Nord-Fron fremskynder dosene til 16- og 17-åringene, tar de sikte på å vaksinere alle mellom 12 og 15 år torsdag 16. september. Mer informasjon om dette vil komme på kommunens hjemmeside.