Vaksinering av helsepersonell er i gang

Klikk for stort bilete Erik Tøftestuen Lege Pål Berg Johnsen ble i dag den første av helsepersonellet i Nord-Fron som mottok koronavaksinen.

Alle beboere på Sundheim og i HDO-boligene har nå fått første dose av koronavaksinen. Nord-Fron har valgt å prioritere medarbeidere på legekontoret som de første helsearbeiderne i kommunen som får vaksinen. Dette blir gjort for at man skal unngå å måtte stenge ned legekontoret, slik man måtte før jul.

Lege Pål Berg Johnsen er den eldste medarbeideren på legekontoret, og dermed den første som får vaksinen.

«Dette har jeg ventet lenge på», sier Berg Johnsen, og oppfordrer alle i Nord-Fron til å takke ja til tilbud om vaksine. «Jeg kjente bare et lite stikk, ikke skummelt i det hele tatt».

Det var turnuslege Karen Eline Seigerud som satte den første dosen til Berg Johnsen. Nå skal det gå tre uker til før han får dose nummer to.

Utover dagen vil flere av medarbeiderne på legekontoret få første vaksinedose.

Vaksinering i Vinstrahallen fra neste uke

Fra neste uke begynner Nord-Fron kommune vaksinering i Vinstrahallen. Det er de eldste hjemmeboende som blir prioritert først, og deretter følger man liste for de som har takket ja til vaksine via telefon eller utsendt SMS.

Foreløpig er det innbyggere mellom 65 og 84 år som har fått SMS om vaksine. I SMS er det også info om andre måter å melde ifra om man ønsker vaksine.