Viktig påminnelse om vaksinering

Klikk for stort bileteVaksineringsteamet i Nord-Fron får flere henvendelser fra innbyggere som ønsker å flytte tidspunkt for vaksine pga. ferie. Vi kommer derfor med en viktig påminnelse for alle som har takket ja til vaksine.

Vaksinasjon mot Covid-19 er en frivillig ordning. Det betyr at de som har meldt seg på vaksinasjonsprogrammet fortsatt kan takke nei, dersom de ønsker det, når de får innkalling til vaksinering. Imidlertid vil de som takker nei miste sin plass i vaksinekøen. Hensyn til ferie/fritidsaktiviteter er ikke en gyldig grunn for å endre timetidspunkt.

Det er viktig for oss å presisere at årsaken til dette er å sikre progresjonen i vaksineringsarbeidet.

I løpet av kort tid vil vaksineringsteamet i Nord-Fron kommune presentere et progresjonsestimat for de ulike risiko- og aldersgruppene, basert på et estimat fra Folkehelseinstituttet på antall leverte doser de neste ukene. Når disse er på plass vil vi kunne gi dere noe bedre prognoser i forhold til planlegging av sommeren. Så langt har vi vært forsiktige med anslag fordi usikkerheten rundt leveranser har vært stor.

Enn så lenge – hold ut. Vi nærmer oss målstreken!