Du er her:

Truger

Barn som kan kunsten å gå på beina, kan også gå på truger! Ta med deg hele familien eller vennegjengen på trugetur. Med truger er du ikke avhengig av oppkjørte løyper og du kan enkelt ta deg fram i "kronglete" terreng. Det er en fordel med et godt bærelag i snøen slik at en ikke tråkker for dypt i løs snø.

Ved valg av truge er det viktig å se på hva slags behov man har. Dame-trugene har mindre binding og er smalere enn herre trugene. For damer går størrelsene fra 36-42. For herrer går størrelsene fra 42-48.

Det er viktig at trugen har en god binding som er lett å ta på/av.

Bæreevnen til en truge avhenger av flere faktorer. Størrelsen på trugen er en vesentlig faktor med tanke på bæreevne. Vekten på personen oppe på trugene er også svært sentral. Vekt er ikke bare vekten til personen alene, men totalvekten inkludert oppakning. Snøforholdene er også en viktig faktor. Er det dyp nysnø må man ha en truge som bærer godt. Er det skare kan man klare seg med en mindre truge.

En må med andre ord velge truge etter egen vekt og de snøforholdene en oftest møter.

Etter hvert som du blir "trugeentusiast" skaffer du deg kanskje to par truger med litt forskjellige størrelser. Det kan være fint å bytte truger etter forholdene. Mindre truger er lettere å manøvre enn store truger, og de tar mindre plass. Truger som skal benyttes i bratt terreng kan med fordel være noe kortere enn truger til flatmark

Fant du det du lette etter?