Du er her:

Turmat

 

Med gode ingredienser og stormkjøkken (til sommerbruk) eller primus (til helårsbruk) kan du lage det fineste måltid når du er ute på tur.

 

 

 

Krydder og en liten plastflaske med olje er standardutrustning. Det er lurt å gjøre noen forberedelser hjemme før du drar på tur.

Brød

2,5 dl sammalt hvete

2,5 dl hvetemel

½ ts sukker

2 ts salt

2 ts bakepulver

Bland alt det tørre i en pose hjemme. Tilsett 2 ss olje og ca. 2 dl vann. Elte og legg i det stekepannen til stormkjøkkenet eller primusen. Etter ca 12 - 15 minutter steking har du ferskt og godt brød.

Varmrøkt fisk

Ta med 2 aluminiums bakker på tur. Dryss litt sagflis i den ene ca 1 cm. Legg gjerne i noen urter som du finner ute også. Perforer bunnen av den andre bakken med kniven din og legg så denne oppi den med spon. Legg i fisken, sett på lokk og la den være på bålet/primusen i ca 15 - 20 minutter (avhengig av hvor stor fisken din er). Og vips har du nydelig varmrøkt fisk!

(Unødvendig å si kanskje – men HUSK å ta aluminiumsbakkene med deg hjem igjen eller evt. til nærmeste søppeldunk!)

Biff

Legg 2 gode biffskiver i fryseren, ta dem ut rett før du drar og pakk dem inn i en avis og legg det i en plastpose. Biffene holder seg godt i sekken i inntil ett par dager selv om sommeren. Frys også ned kryddersmør og ta med noen små poteter som du kan steke eller koke som tilbehør.

Matpakke

Smør gjerne 5 - 6 matpakker før du drar hjemmefra. Bruk et godt brød og pålegg som holder seg lenge som for eksempel spekeskinke og saltpølse - selv den siste matpakka smaker godt!

 

Fant du det du lette etter?