Du er her:

Sykkelturer Fefor

Sykkelturene i Fefor-området er beskrevet med start og slutt ved Vollsdammen. Du kan selvsagt velge andre steder å starte for dette er et område med mange muligheter. Du vil sikkert også finne dine egne ruter etter hvert som du blir kjent i området.

Turbeskrivelse Gålåvannet rundt

Du starter ved Vollsdammen og sykler den lite trafikerte veien innover mot Sandseter. Etter ca. 3 km passerer du Sandseter (ca. 3 km) og fortsetter på traktorvei videre mot Gålå. Der sykler du forbi Borgen (utescena til Peer Gynt-spelet) (ca. 7 km). Du tar bilveien på nordsiden av Gålåvannet tilbake i retning Vollsdammen. Du får en motbakke opp fra Gålåvannet. Hold til venstre i kryssene, og du kommer tilbake til Vollsdammen etter en fin tur i slakt terreng. Total lengde på turen er ca. 15 km.

Turbeskrivelse Fagerli - Lomsetra - Fefor

Du starter ved Vollsdammen og sykler hovedveien mot Fefor til bomveien til Fagerli tar av. Følg deretter bomveien/grusveien til Fagerli. Det er litt motbakke til du kommer opp til Feforvannet, men deretter er det slakt/småkupert videre innover mot den fine seterstulen Fagerli. På Fagerli er det fortsatt drift på setrene og det går mye beitedyr i området. Du tar til høyre ved informasjonstavla på Fagerli, sykler gjennom bommen på veien mot Graslia. Etter ca. 1 kilometer tar du av til høyre på traktorvei/sti mot Lomsetra. Det er en liten motbakke kort etter du har tatt av veien til Graslia, men ellers er det flatt. Det kan være litt bløtt noen steder dersom det har regnet. Du må også passere et par myrdrag, men det er lagt ut sviller slik at det er greit å komme igjennom uten å bli våt. Ved Lomsetra tar du til høyre og følger en småkupert Peer Gynt-vei i retning Fefor. Ca. 300 m etter at du er kommet inn på asfaltveien tar den gamle Feforveien til venstre. Den kan du følge nedover bakkene tilbake til Vollsdammen.

Turbeskrivelse - Valsfjellet rundt

Du starter ved Vollsdammen og sykler hovedveien mot Fefor til bomveien til Fagerli tar av. Følg deretter bomveien/grusveien til Fagerli. Du tar til venstre ved informasjonstavla på Fagerli og sykler ned bakkene mot Fagerlivannet. Du følger nå sti langs Fagerlivannet. Stien er stort sett mulig å sykle, men ltt avhengig av ferdighetene må du kanskje regne med å gå noen steder. Stien går over i en småkupert traktorvei og her er det fint å sykle. Du nærmer deg nå veien mot Svatsum. Du kommer opp på veien litt før Håkåsetervannet og tar til venstre tilbake mot Gålå. Nå får du noen motbakker før du kommer opp til Valsvannet og en kjapp nedkjøring til Gålåvannet. Her kan du velge hvilken side av vannet du vil sykle tilbake til Vollsdammen - traktorveien til Sandseter og veien videre er svært lite trafikert.

Turbeskrivelse - Hattdalen

Ta en av veiene til Lomsetra. Her kan du fortsette Peer Gynt-veien gjennom Hattdalen i retning Espedalen. Du får noen motbakker like etter at du har passert Lomsetra, men ellers er det en slak vei over til Dalseter i Espedalen.

Fant du det du lette etter?