Nord-Fron kommune

Korona i Nord-Fron kommune

Korona i Nord-Fron kommune

Klikk for stort bileteHer finner du informasjon om situasjonen rundt koronaviruset i Nord-Fron kommune.

Siden blir fortløpende oppdatert. 

Viktige hygieneråd!

 • Regelmessig håndvask.
 • Unngå håndhilsing og klemming.
 • Hold minst en meter avstand til andre.
 • Hold deg unna andre hvis du er sjuk.
  • Alle som er litt syke (også litt forkjølet) må holde seg hjemme, og for seg selv til de er friske, og ytterligere ett døgn
 • Host i papirlommetørkle (kastes etter hver gang) eller albuekroken.
 • Vær særlig oppmerksom overfor utsatte personer: Eldre over 65, diabetikere, hjerte/lunge-syke, nedsatt immunforsvar osv.
 • Barn blir ikke alvorlig syke, men sprer likevel smitte. Unngå kontakt mellom barn og eldre.
 • Ikke ta på ting unødvendig, hold hendene for deg selv.
 • Ikke ta deg i ansiktet – hvis du har fått virus på hendene gir du da viruset en sjanse til å komme inn i kroppen gjennom munn/nese/øye slik at du kan bli sjuk.

Måndag 21. september 2020

 

Sundheim stengt ut uke 39
Med bakgrunn i lokal smittesituasjon blir Sundeheim Bo- og Treningssenter stengt ut uke 39. 

Beslutning om videre stenging etter dette blir foretatt 30. september. 

 

 

 

Søndag 20. september 2020

 

Status på koronasituasjonen
Som følge av de positive koronaprøvene i Nord-Fron lørdag 19. september er elever og lærere ved Sødorp skole satt i karantene. Elevene som er satt i karantene tilhører i all hovedsak to trinn  - totalt 45 elever og  seks lærere. 

I løpet av lørdag og søndag er alle testet, og alle prøvene som er kommet tilbake så langt er negative. Dette gjelder også prøvene som ble tatt i forbindelse med positiv koronaprøve fredag. Kriseledelsen i Nord-Fron har vært samlet i helga for å følge opp situasjonen.  

Familiene til de berørte elevene ved Sødorp skole har vært i kontakt med vårt koronateam, og fått informasjon om både testing og retningslinjer for karantene. Testing har foregått ved Sør-Fron legevakt. 

- Vårt helsepersonell har gjort en formidabel innsats i helga med smittesporing og testing.  
Når det oppstår lokale utbrudd er det viktig å håndtere dette så raskt som mulig slik. Det har vi løst på en veldig god måte, som gir trygghet for oss som innbyggere. Jeg vil også takke Sør-Fron kommune og helsepersonell der for veldig god bistand i helga, sier ordfører Rune Støstad. 

Prøvesvar 
Resultatet på koronatesten får man ved å logge deg inn på Helsenorge.no med din BankId. Foreldre får da oversikt over prøvesvar på sitt barn.  Nærkontakter i karantene som har fått negativ prøve skal fremdeles sitte ut karantenetiden. Familiemedlemmer til nærkontakter er ikke i karantene. Ved symptomer på korona skal man ta kontakt med koronatelefon 480 75 383 for bestilling av ny test.  

Skole som normalt 
Selv om noen elever og lærere er i karantene går skoledagen som normalt for øvrige elever ved Sødorp skole mandag 21. september.

Elever i karantene mottar digital fjernundervisning i karantenetiden. Skoleledelsen ved Sødorp sender ut informasjon til alle foresatte som har elever ved Sødorp i løpet av søndag ettermiddag.  

-Helsemyndighetene gjentar hele tiden at det kan komme lokale utbrudd. De tre smittetilfellene i vår kommune viser at vi må fortsette å ta smitteverntiltak på høyeste alvor. Vi skal holde minst én meters avstand, vaske hendene ofte og holde oss hjemme når vi er sjuke. Ved å følge disse rådene kan vi unngå at flere blir smitta, sier ordfører Rune Støstad. 

 

 

Lørdag 19. september 2020


Kl 15.30 To nye smittetilfeller i Nord-Fron
Lørdag formiddag er det påvist to nye smittetilfeller i Nord-Fron. De to nye tilfellene har ingen tilknytning til det bekreftede smittetilfellet fra fredag kveld. 

De som er nærkontakter til de med positiv prøve er allerede blitt eller blir kontaktet av koronatemaet i løpet av lørdag ettermiddag.

Alle som skal i karantene blir kontaktet av helsepersonell.   
Lørdag jobber det kommunale koronateamet med testing av nærkontakter og smittesporing. 

Kl. 10.00 Sundheim stenges for besøk
Sundheim Bo- og Treningssenter blir stengt for besøkende, foreløpig frem til mandag 21. september. 
Det blir da gjort en ny vurdering med bakgrunn i den lokale smittesituasjonen. 
 

Fredag 18. september 2020
 

Smittetilfelle i Nord-Fron
Fredag kveld ble det bekreftet at én person i Nord-Fron har testet positivt for covid-19.

Som en følge av den positive prøven er ytterligere 17 personer satt i karantene i Nord-Fron. Disse ble testet fredag kveld. Det er også satt personer i karantene i andre kommuner som en følge av den positive testen i Nord-Fron.

 

Arkiv

Klikk på boksene under for å se det som er lagt ut hver dag siden det ble påvist koronasmitte i Nord-Fron. MERK de er lagt ut i kronologisk rekkefølge, altså siste tidspunkt på siste dag ligger øverst. 

Korona i Nord-Fron - dag for dag


 

 

Kontakt

Koronatelefonen i Nord-Fron
Telefon 480 75 383

Åpen mandag - fredag
fra kl 08.00 - 12.00 

Bestilling av testing (tastevalg 2)
mandag - onsdag - fredag
fra kl 08.00 - 12.00 

Legekontor
Telefon 116117
Folkehelseinstituttet sin informasjonstelefon
Telefon 81 55 50 15