Nord-Fron kommune

Korona i Nord-Fron kommune

Korona i Nord-Fron kommune

Klikk for stort bileteHer finner du informasjon om situasjonen rundt koronaviruset i Nord-Fron kommune.

Siden blir fortløpende oppdatert. 

Søndag 18. april 2021

 

Kl 19.10 Viderefører rødt nivå på VVS
Kommuneoverlege Anders Brabrand innførte rødt tiltaksnivå på Vinstra vidaregåande skule (VVS) torsdag 15. april. I første omgang skulle nivået vare til i dag, søndag 18. april. I samråd med skoleledelsen viderefører kommuneoverlegen rødt nivå til og med tirsdag 20. april. Fra onsdag 21. april er skolen tilbake på gult nivå.

Elever fra de smitteutsatte kommune i Nord-Gudbrandsdalen skal ha hjemmebasert undervisning frem til tirsdag 20. april, og kan møte fysisk på skolen igjen først onsdag 21. april.

Kl 11.00 Tre nye smittetilfeller
Tre personer i Nord-Fron fikk påvist korona i går, 17.april. En av disse satt i innreisekarantene og har ingen nærkontakter.

De to andre var også i karantene fra før pga. tidligere smittetilfeller i regionen. Derfor må ingen nye personer i karantene som følge av dette.

Fredag 16. april 2021

 

Kl 07.50 Lettelser i nasjonale smittetiltak fra i dag
Tirsdag denne uken annonserte Regjeringen at de starter på første trinn i gjenåpningsplanen fra i dag, fredag 16. april. Dette betyr blant annet lettelser for arrangement for barn og unge under 20 år og for toppidretten. 

Se de nasjonale tiltakene her!

Samtidig som det skjer en lettelse i nasjonale smittetiltak, følger kriseledelsen i Nord-Fron kommune situasjonen i Nord-Gudbrandsdalen tett. De er forberedt på å tilpasse eventuelle lokale tiltak og restriksjoner til en eventuell endring av situasjonen. 

 

 

Torsdag 15. april 2021

 

Kl 10.40 Alle testsvar fra mandag negative
Søndag ble mange innbyggere satt i karantene fordi de hadde vært på samme buss som en smittet person.

Smittesporingsteamet opplyser nå om at alle 114 prøver som ble tatt mandag er kommet tilbake negative.

Passasjerene og nærkontakter fra videregående skal re-testes fredag 16. april.

 

Kl 08.55 Innfører rødt nivå på VVS
Kommuneoverlege Anders Brabrand innfører rødt tiltaksnivå på Vinstra vidaregåande skule (VVS) fra og med torsdag 15. april. Dette blir gjort i samråd med Innlandet fylkeskommune og fylkesberedskapssjefen.

"Dette gjør vi på grunn av smittesituasjonen i nord-Gudbrandsdalen, som har direkte forgreninger til VVS", sier kommuneoverlege Brabrand.

Rødt nivå gjelder ut uken. Det kommer en ny vurdering i løpet av helgen hva som blir status fra mandag.

 

Onsdag 14. april 2021

 

Kl 18.15 Statusmøte for kommuner i midt- og nord-Gudbrandsdalen
Kommunene i midt- og nord-Gudbrandsdalen har i ettermiddag hatt felles møte med Statsforvalteren i Innlandet. Tema var status for situasjonen i nord-Gudbrandalen, med forgreninger til blant annet Vinstra vidaregåande skule. 

Kommuneoverlegene i disse kommunene har hatt daglige møter den siste tiden, og følger tett opp situasjonen med mutert virusvariant. 
 

Kl 17.10 Hjemmeundervisning for VVS-elever fra norddalen
Kommuneoverlege Anders Brabrand har i dag bedt Vinstra vidaregåande skule om å ha hjemmeundervisning for alle elever hjemmehørende i de seks norddalskommunene. Dette gjelder fra og med torsdag 15. april og inntil videre.

De elevene dette gjelder oppfordres også om å ta en koronatest i sin hjemkommune, dersom det ikke allerede er gjort. 
 

Kl 13.30 Vinstra ungdomsklubb åpen kun for ungdomsskoleelever
Vinstra ungdomsklubb har åpent som normalt i kveld, men kun for elever ved ungdomsskolene i Nord-Fron og Sør-Fron. 
 

Kl 13.00 Oppfordring til ungdom og foreldre
Utbruddet i Nord-Gudbrandsdalen berører mange ungdommer, også i Nord-Fron.

Det er bekreftet at smitten i norddalen skyldes den britiske mutasjonen av Covid-19. Det er vist at den er mer smittsom, og man risikerer å bli smittet også ved kortvarig kontakt. Smitten har spredd seg blant ungdommer som har samlet seg på fritiden.

Nord-Fron kommune følger oppfordringen fra Sel kommune, og ber alle ungdommer som er pålagt karantene om å overholde karantenereglene. 

På grunn av den pågående smittesituasjonen oppfordrer vi også våre ungdommer til å ikke møte ungdom fra de smitteutsatte kommunene i norddalen inntil videre.

 

Søndag 11. april 2021

 

Kl 22.40 Smittet person på buss til Vinstra – andre passasjerer settes i karantene
En person knytta til Vinstra videregående har fått påvist korona.

Vedkommende tok buss fra Otta til Vinstra videregående 08. april og 09. april med avgang fra Otta skysstasjon kl 07:04. Vedkommende tok buss tilbake til Otta 08. april med avgang fra Vinstra vgs kl 15:25. Vedkommende tok buss tilbake til Otta 09. april med avgang fra Sødorptunet kl 14:20.

Personer som har vært på aktuelle bussturer settes med dette i karantene i ti døgn regnet fra tidspunktet da man reiste med bussen. Alle aktuelle busspassasjerer bes teste seg i morgen mandag 12. april og igjen ta ny test fredag 16. april.

Alle husstandsmedlemmer til busspassasjerer må gå i ventekarantene fram til det første testresultatet er klart. Test bestilles i kommunen du oppholder deg i.

For spørsmål knyttet til dette kan man kontakte koronatelefonen i morgen fra kl 08.00

 

Kl 18.55 Ingen nye smitta
Søndag kveld er det ingen nye smitta knyttet til tilfellene på fredag. Smittesporingsteamet og kommuneoverlegen opplyser om at det er foreløpig kontroll på situasjonen. 

Kriseledelsen har hatt statusmøte i kveld. De ønsker å understreke viktigheten av at du holder to meters avstand. Dersom det ikke lar seg gjøre må du bruke munnbind. På denne måten bidrar du til å holde både deg selv og andre smittefrie. 
 

Fredag 9. april 2021

 

Kl 22.15 Nye smittetilfelle - 20 satt i karantene
To personer i Nord-Fron har fått påvist korona idag. 20 personer er satt i karantene som følge av dette. Smittekilde er kjent.

Én av de smittede var på Kiwi Vinstra i går 8. april mellom kl 20.45 og 21.15. Kommuneoverlegen oppfordrer personer som var på butikken i aktuelt tidsrom til å ha lav terskel for å teste seg ved symptomer.

Torsdag 8. april 2021

 

Kl 15.15 Negative karakteristikker på sosiale medier
Smittede opplever å bli omtalt negativt i sosiale medier etter å ha oppgitt å ha besøkt butikker i nærområdet. Nå kommer kommuneoverlege Anders Brabrand med en klar oppfordring.

- Vi har dessverre opplevd at mange ytrer seg svært negativt om smittede personer som har vært i butikker og liknende. Det er viktig å være klar over at man kan være uten symptomer og likevel være smittsom. I slike tilfeller kan man ikke lastes for å gå i butikken, sier Brabrand.

- Vi er helt avhengig av at personer er villig til å teste seg og at de med positiv test vil dele informasjon med oss om både nærkontakter og steder de har vært, sier han. Han har fått tilbakemelding fra enkelte smittede den siste tiden som opplever sterke negative karakteristikker på sosiale medier som belastende.

Brabrand sier videre at i alle disse tilfellene har den smittede fulgt gjeldende retningslinjer for smittevern og ikke har gjort noe galt ved å gå i butikken. Han oppfordrer alle til å tenke seg om to ganger før man offentlig karakteriserer andres adferd uten å kjenne hele saken, slik at folk også i fortsettelsen vil være villig til å ta test og dele nødvendig informasjon for smittesporing.
 

Kl 07.45 Ikke lenger lokalt påbud om bruk av munnbind
Den lokale forskriften om bruk av munnbind, med varighet fra 25. mars til og med 7. april, blir ikke forlenget. Det lokale påbudet om bruk av munnbind gjelder dermed ikke fra og med i dag, 8. april. 

Den nasjonale anbefalingen om å benytte munnbind på alle steder hvor det ikke er mulig å holde to meters avstand gjelder fremdeles. 

 

Fredag 2. april 2021

 

Kl 21.20 Ekstra åpningstid på teststasjonen søndag 4. april 
Teststasjonen i Kåja holder åpent for ekstratesting søndag 4. april kl. 13:00-14:00.

For å bestille testing, ring koronatelefonen 48075383 (tastevalg 2) fra kl. 12:00 samme dag (søndag 04.04.). 

Kl. 20.00 Ny smittet i Nord-Fron
En person i Nord-Fron har fått påvist korona. Vedkommende er nærkontakt med den som ble påvist smittet 1. april, og er derfor allerede i karantene.

Vedkommende handlet på Spar Vinstra onsdag 31. mars mellom kl 09:30 og 10:00. Dette faller innenfor mulig smitteførende periode. Derfor ber kommuneoverlege Anders Brabrand  personer som har vært innom butikken i aktuelt tidsrom ha lav terskel for å la seg teste.

Kl 10.55 Ber besøkende på Apotek1 i Lomoen ha lav terskel for å teste seg
Den ene smittede personen som ble meldt om i går var også innom Apotek1 i Lomoen på Vinstra 30.03. ca kl 10:30 - 11:00. Kommuneoverlege Anders Brabrand ber personer som var innom apoteket i aktuelt tidsrom ha lav terskel for å ta test ved symptomer på korona.

 

Torsdag 1. april 2021

 

Kl 19.20 To nye smittetilfeller
Det er i dag meldt om to nye smittetilfeller i Nord-Fron.

Person 1 ble påvist smittet etter innreise fra utlandet og har vært i innreisekarantene og har ingen nærkontakter. Smittekilde er kjent.

Person 2 har kjent smittekilde i en annen kommune utenfor vår region. Seks personer er satt karantene som følge av dette. Vedkommende har vært på Biltema Vinstra 30. mars ca. kl. 10:30. Personer som har vært innom denne butikken i aktuelt tidsrom bes om å ha lav terskel for å ta test ved symptomer.

Vi oppfordrer alle som oppholder seg i kommunen vår til å ta hensyn til både nasjonale og lokale smitteverntiltak gjennom påsken.

Mandag 29. mars 2021

 

Kl. 08.10 Besøksbegrensning på avdeling korttid/rehab
Personer fra områder med høyt smittetrykk har ikke anledning til å besøke avdeling korttid/rehab på Sundheim Bo- og Treningssenter. 

Årsaken er at ikke alle beboere på denne avdelingen er fullvaksinerte mot koronaviruset. 

Vi ber også om at de som besøker sine nære og kjære på Sundheim overholder krav om bruk av munnbind, og respekterer oppsatte besøkstider. 

 

Fredag 26. mars 2021

 

Kl 08.00 Bruk av munnbind i offentlige rom
Vi minner om at munnbind skal brukes, også i offentlige rom som venterom på legekontoret, 
 

 

Torsdag 25. mars 2021

 

Kl 18.55 Presisering vedr. munnbind i barnehage
Krav om munnbind ved levering og henting i barnehage gjelder kun foresatte, og ikke ansatte. Nord-Fron kommune har gjort ei avklaring mellom lokal forskrift og gjeldende smittevernveileder for barnehage.
 

Kl 13.00 Plakat til næringslivet - husk munnbind!Klikk for stort bilete 
I samarbeid med Krible har vi laget en plakat til næringslivet i Nord-Fron, som minner besøkende om at de skal bruke munnbind. 

Du kan laste ned plakaten til utskrift her! (PDF, 126 kB)

 

 

Kl 10.30 Testing av pendlere
Fredag gjennomfører vi "pendlertesting" i Kåja. 

Pendlere bosatt i Nord-Fron har sendt inn ønske om testing på fredag etter hjemkomst. Årsaken er at stadig flere av pendlerne må fremvise ferske koronatester overfor oppdragsgivere på prosjekter rundt omkring i landet. 

Teststasjonen i Kåja kaster seg rundt, og tilbyr dermed testing for pendlere fra kl 17.00 på fredag. 
Testing bestiller du på vanlig måte, se mer her!

 

Kl 09.20 Påbud om munnbind fra og med i dag
Fra og med i dag er det innført påbud med bruk av munnbind i Nord-Fron kommune. Se forskriften her!

Lokalavisa Dølen har, ved hjelp av Vanja på Sundheim, laget et filmklipp som viser korrekt bruk av munnbind. Se filmen her!

Onsdag 24. mars 2021
 

Kl. 13.00 Direktesending med ordfører og kommuneoverlege

 

Kl 11.00 Kvam trivselsbad stengt
Med bakgrunn i de nasjonale tiltakene holder Kvam trivselsbad stengt fra 25. mars til 12. april. 
 

Kl 10.45 Forskrift om bruk av munnbind
Formannskapet i Nord-Fron har i dag vedtatt en lokal forskrift som gjelder bruk av munnbind. Forskriften gjelder fra 25. mars til 7. april. 

 • Det skal brukes munnbind i alle butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder. Munnbind skal brukes uavhengig av avstand til andre.
 • Passasjerer skal bruke munnbind i taxi. Munnbindet skal tas på før passasjeren setter seg inn i taxien, og skal ikke tas av før reisen er avsluttet og passasjeren har gått ut av taxien. Plikten til å bruke munnbind gjelder tilsvarende for sjåfør når det er passasjer i taxien.
 • Plikten til å bruke munnbind i første ledd gjelder tilsvarende for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde minst to meters avstand fra besøkende. Dette gjelder ikke ansatte på steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte som bruk av visir, skillevegger o.l. i henhold til folkehelseinstituttets anbefalinger.
 • Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

 

Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av bestemmelser i denne forskriften, straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder, jf. smittevernloven § 8-1. Forskriften gjelder fra 25. mars 2021 til og med 7. april 2021.

Les mer om påbudet her!

 

Kl 07.15 Nye nasjonale retningslinjer
Regjeringen la i går frem nye strenge nasjonale retningslinjer. Tiltakene trer i kraft fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og gjelder inntil videre.

Regjeringen la frem både nye anbefalinger og nye forskriftsfestede regler. 

Nye anbefalinger

 • Én-meteren blir nå til to-meteren. De som du hittil har holdt minst én meters avstand til, må du fra nå av holde minst to meters avstand til.
 • Vi anbefaler maks to gjester på besøk.
 • Hvis du kommer fra et område med høyt smittenivå, bør du verken dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk. De som bor alene og barn og unge under 20 år kan ha overnattingsbesøk av én til to faste venner.
 • Du bør begrense sosiale kontakter mest mulig.
 • Vi anbefaler bruk av munnbind på alle steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand.
 • Vi anbefaler folk å bare benytte seg av kjøpesentre og varehus i hjemkommunen.
 • Vi anbefaler at alle reiser som ikke er nødvendige utsettes med disse unntakene:
  • Reiser til arbeid når det ikke er mulig med hjemmekontor.
  • Reiser hjem til familien for studenter uten familie der de studerer.
  • Reiser til hytte sammen med egen husstand.
 • Det er tidligere bestemt at det skal være digital undervisning i universiteter, høyskoler og fagskoler fra og med 6. april. Dette fremskyndes nå til 25. mars.


Nye nasjonale forskriftsfestede regler

 • Det blir forbud mot skjenking av alkohol over hele landet.
 • Det blir forbudt med innendørs organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne, med unntak for profesjonelle toppidrettsutøvere.
 • Treningssentre skal holde stengt, men kan holde følgende tilbud åpent:
  • tilbud til de som er bosatt i kommunen.
  • rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.
  • individuell trening og behandling som det kan bestilles time til.
 • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende skal holde stengt, men kan holde følgende tilbud åpent:
  • skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening for personer under 20 år og svømming for profesjonelle toppidrettsutøvere.
  • rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.
  • annen individuell behandling som det kan bestilles time til og hvor bad er en del av behandlingen.
 • Fornøyelsesparker, bingohaller og lignende underholdningstilbud blir stengt.
 • Arbeidsgiver skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra på alle arbeidsplasser det er praktisk mulig.
 • Personer som returnerer til Norge etter unødvendige utenlandsreiser må tilbringe hele karantenetiden på karantenehotell. Dette trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 29. mars.
 • Vi anbefaler at alle planlagte arrangementer avlyses. Hvis arrangementer ikke kan utsettes gjelder disse reglene:
 • Innendørs tillates 20 personer på arrangementer med faste, tilviste sitteplasser.

Innendørs tillates 50 personer på idrettsarrangementer for personer under 20 år som tilhører idrettslag i samme kommune.

Utendørs tillates kun 50 personer på arrangementer.

Det blir tillatt med 50 personer i begravelser og bisettelser når det benyttes faste tilviste plasser.

Les mer på Regjeringen sine hjemmesider.

Nord-Fron kommune kommer tilbake med mer informasjon ang. lokale anbefalinger for påsken 2021. 

 

Torsdag 11.mars 2021

 

Kl 14.30 Pause i vaksinering med AstraZeneca
Etter FHI sine anbefalinger er vaksinering med AstraZeneca-vaksinen satt på pause. De som skulle få denne vaksinen i kveld har fått varsel pr. SMS, og vil få ny innkalling siden.

De som har tid for vaksinering i kveld og ikke har fått SMS skal møte opp til avtalt tid – de skal vaksineres med Pfizer-vaksinen.

Les mer om vaksinering i Nord-Fron her!

 

Arkiv

Klikk her for å se hendelsesforløp for koronautbrudd i Nord-Fron. 

 

Kontakt

Koronatelefonen i Nord-Fron
Telefon 480 75 383

Åpningstider :

Måndag - fredag: kl.08.00 - 12.00.

 

Vaksinetelefonen
Telefon 969 14 485

Åpningstider :

Måndag - fredag: kl.08.00 - 15.30

Klikk her for 

Egenerklæringsskjema

Legekontor
Telefon 116117
Folkehelseinstituttet sin informasjonstelefon
Telefon 81 55 50 15
Vakttelefon for smittesporing
Mobil 966 34 267

Telefon for smittesporingsteam fra andre kommuner