Koronavirus i Nord-Fron

17. mai i Nord-Fron

Klikk for stort bileteDet planlegges flere aktiviteter og en digital markering i Nord-Fron på nasjonaldagen. Selv om det blir en annerledes feiring, legges det opp til en verdig og fin markering.

Det kom fram i et møte mellom Nord-Fron kommune og lederne for de ulike 17. mai komiteene i ettermiddag. Hensikten med møtet var å se på hvordan kommunen og komiteene kan samarbeide for å skape en god markering i en annerledes tid.

- Det er kanskje viktigere enn noen gang at vi feirer 17. mai, og jeg er sikker på at det blir en fin 17. mai markering for våre innbyggere. Komiteene tenker annerledes markering innenfor de smittevernreglene som gjelder. Det er jeg glad for, sier ordfører Rune Støstad.

Det er venta en nasjonal veileder for årets 17. mai feiring. Inntil den er ferdig er det ikke noe som er endelig bestemt. Men komiteene planlegger både pynting, flagging og levende musikk rundt om i kommunen. Beboere og ansatte på Sundheim skal også få et opplegg dersom smittevernhensyn tillater det. Barnetog og arrangement der mye folk møtes blir det ikke i år.

Digital markering

I tillegg til pynting, flaggheising og musikk som den enkelte komite planlegger, så blir det en digital markering i form av direktesending. Her blir det både 17. mai tale, underholdning, musikk og innslag fra rundt omkring i kommunen. På dagens møte kom det også ide om å invitere skoleklassene til å bidra i 17. mai sendinga. Dette vil bli vurdert når skolene åpner på mandag.

Selv om man ikke kan ha de tradisjonelle 17. mai-aktivitetene, legges det opp til at de yngste kan få konkurrere med morsomme våraktiviteter via en digital løsning.

-Dette blir en dag for familien. Og når vi fysisk ikke kan møtes, ønsker vi å bidra til å skape 17. mai stemning hjemme hos våre innbyggere. Derfor har vi som kommune sagt at vi kan bidra til å få til et digitalt arrangement som alle kan se på. Vårt digitale opplegg skal også tilpasses den nasjonale markeringa kl 13. Da skal hele Norge synge nasjonalsangen, det skal vi også være med på, sier ordfører Rune Støstad.

Det blir nytt møte 6. mai.

Korpsøving

Korps er nesten synonymt med 17. mai. Derfor er naturligvis mange, også i Nord-Fron, opptatt av om korps får øve frem mot 17. mai.

22. april kom veileder for smittevern ved musikkøvelser. Veilederen er utarbeidet i samarbeid med representanter fra kor, korps, band og orkester. Veilederen er vurdert og godkjent av Helsedirektoratet.

Se veilederen her!