Nord-Fron kommune

Hilsen fra ordføreren til bedrifter i Nord-Fron

Hilsen fra ordføreren til bedrifter i Nord-Fron

Til alle bedrifter i Nord-Fron.

Norge er i en alvorlig situasjon. Det merker hver enkelt av oss - det preger lokalsamfunnet vårt. 

Næringslivet har store utfordringer, og jeg vet at mange av dere står i en krevende situasjon. Mange har nærmest over natta mistet mesteparten av inntektene, ansatte er permittert. Dette skaper stor usikkerhet for bedrifta, de ansatte og for lokalsamfunnet. Utfordringer for lokalt næringsliv påvirker oss alle.

Klikk for stort bileteOrdfører Rune Støstad Vi som kommuner har ikke økonomiske midler til å hjelpe næringslivet gjennom denne situasjonen. Men sammen med dere kan vi påvirke statlige myndigheter. Noen statlige økonomiske tiltakspakker er allerede på plass, kanskje ser du andre behov. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har innspill om ande behov eller om hva vi som kommune kan bidra med!

For at vi skal være best mulig oppdatert om situasjonen for lokalt næringsliv, har Midt-Gudbrandsdal Næringsforening sendt ut en spørreundersøkelse. Det er fint om de som ikke har svart, bruker noen minutter på å fylle ut denne:

Fyll ut undersøkelsen her! 

 

Det er viktig for meg å understreke at vi ønsker å spille på lag med lokale bedrifter. Lokalt næringsliv og lokale arbeidsplasser er viktigere enn noen gang. Da skal vi som kommune stille opp som rådgiver og samarbeidspartner for de som ønsker det.

Nord-Fron kommune har også opprette en egen hjemmeside for lokalt næringsliv. Her kan du finne praktisk informasjon som kan være nyttig nå. Sida finner du her: http://bit.ly/3b3cm3a

Jeg vil også minne om hygienrådene fra vår kommuneoverlege Anders Brabrand: https://www.nord-fron.kommune.no/om-kommunen/informasjon-om-koronavirus/hindre-smittespredning/

Brabrand sin strategi handler om at jo raskere vi alle venner oss til hygienerådene, desto mindre smittespredning får vi. Det vil spare liv, og det gjør at vi raskere kan komme i gang igjen med normal aktivitet.  Derfor har vi også utarbeidet egne plakater (ligger på hjemmesida for næringsliv) med hygieneråd som dere kan benytte.

Avslutningsvis vil jeg rette en stor takk til alle som bidrar i den store nasjonale solidaritetsdugnaden. Jeg opplever at både bedrifter og innbyggere i Nord-Fron tar situasjonen på alvor og bidrar der de kan for å hindre smitte. Det er jeg svært takknemlig for!

Jeg ønsker dere alt godt for framtida!

 

Med vennlig hilsen

Rune Støstad