Prosjekt Vinstra 2046
Publisert 27.02.2017
Levende sentrum illustrasjonsbilde

Arbeidsplasser, service og tjenesteyting er like viktig som handel og boliger for å skape et levende sentrum.

Publisert 01.12.2016
Vinstra 2046 Studietur

Prosjektgruppa for Vinstra 2046 gjennomførte 26-28. oktober en studietur til Kongsberg, Bø, Seljord, Rjukan og Notodden som en del av kartleggingsfasen i prosjektet. Byene/tettstedene var valgt ut på bakgrunn av at de ble vurdert å ha en eller flere utfordringer som var sammenlignbare med Vinstra, eller hadde gjort byutviklingsgrep med overføringsverdi. Rapporten (PDF, 2 MB) oppsummerer de viktigste læringspunktene fra turen.

Publisert 25.10.2016

«Vi må være i stand til å se bygdesamfunn som noe annet enn mangel på urbane kvaliteter,» skriver Ola Sendestad i Arkitektnytt 20. oktober. «Bygd kan heller ikke analyseres som om det var by. […] Norske bygdesamfunn står ovenfor mange unike utfordringer og de står ovenfor mange av de samme utfordringene som byer og tettsteder, men med helt andre utgangspunkt. […] I ei bygd kan gårdene og frivilligheten være vel så viktige aktører for å forstå hvordan folk lever sammen, og hva man har å bygge videre på. I hvor mange stedsanalyser har urbanister konkludert med at det mangler sosiale møteplasser? Jeg tror ikke de vet hvor de skal lete.»

Publisert 07.10.2016
Ny E6 Vinstra

Onsdag 21. september vart den fyrste av tre verkstadsamlingar knytt til prosjektet «Vinstra 2046» arrangert i aulaen på Vinstra vidaregåande skule. Hensikta med samlinga var å belyse dagens situasjon og utfordringar, og få fram ulike interesser og behov. Statens vegvesen har laga ein sluttrapport frå samlinga (PDF, 2 MB)som samanfattar dei viktigaste funna.

Publisert 23.09.2016
Vinstra kveldsbilde

Det har i løpet av våren 2016 blitt utarbeidet et styringsdokument for prosjektet Vinstra 2046. Styringsdokumentet peker ut retningen og omfanget for utviklingsprosjektet.

Prosjektplanen (en del av styringsdokumentet) beskriver hvordan og når mål skal oppnås, ved å vise de viktigste aktivitetene og ressursene som kreves for gjennomføringen av prosjektet. Styringsdokumentet er utarbeidet av prosjektgruppa og senere behandlet og godkjent av styringsgruppa for prosjektet. Nord-Fron kommunestyre behandlet sak om utviklingsprosjekt Vinstra 2046 i møte 06.09.16.

Publisert 09.09.2016

Fylkesutvalet bidreg med 1,5 mill kroner til planlegging av framtida til Lillehammer og Vinstra.

Åpningstider: Alle kvardagar kl.08:00 - 15:30. Organisasjonsnummer: 83 98 93 132