Tildelingskontoret er et sted å henvende seg når du har behov for helse- og omsorgstjenester. Tildelingskontoret vil vurdere behovene dine i samarbeid med deg og fatte vedtak om tjeneste.
Tjenester du kan søke om
Trygghetsalarmen skal bidra til økt trygghet i livssituasjonen. I en akuttsituasjon skal bruker ved hjelp av trygghetsalarm ha mulighet til å tilkalle hjelp.
Her kan du lese
Tjenestemottakere som bor hjemme og har problemer med å få laget middag til seg selv, kan få maten tilkjørt. Tilbudet består av middag som bringes én eller to dager i uken, henholdsvis varme og kalde porsjoner. Tjenesten skal være et supplement for å dekke ernæringsbehovet til innbyggere som av ulike årsaker ikke er i stand til å dekke dette behovet fullt ut selv, og derav forebygge feilernæring og sykdom.
Her kan du lese
.
Målsetting for denne tjenesten er:
- Praktisk bistand / opplæring skal bidra til at tjenestemottaker blir mest mulig selvhjulpen / selvstendig i dagliglivet og /eller får hjelp til daglige gjøremål for å kunne bo i egen bolig så lenge som mulig.
- Forebygge behov for andre tjenester.
- Støttekontakt skal bidra til at tjenestemottaker får en meningsfull fritid og samvær med andre.
- Tjenesten skal ytes med stor grad av brukermedvirkning og brukerstyring.
- Tjenesten skal baseres på en individuell og helhetlig vurdering av pasient / brukers behov
Her kan du lese
BPA-ordningen skal bidra til at den enkelte får mulighet til å leve og bo selvstendig og til og ha en meningsfylt tilværelse i felleskap med andre, jfr. hol § 1-1 punkt 3. BPA er begrunnet i et ønske om å sikre mennesker med stort behov for praktisk bistand til å ta ansvar for eget liv og egen velferd jmf. Rundskriv Nr. I-9/2015. Ordningen skal bidra til at personer med bistandsbehov får et aktivt og mest mulig uavhengig liv til tross for funksjonsnedsettelsen jfr. IS- 2313 Opplæringshåndbok brukerstyrt personlig assistanse BPA.
Her kan du lese
Motvirke isolasjon og bidra til økt livskvalitet for funksjonshemmede.
Her kan du lese
Målsetting for tjenesten er:
- Pasient blir boende hjemme med nødvendig helsehjelp og får ivaretatt grunnleggende helse- og omsorgsbehov ved kort- eller langvarig funksjonssvikt.
- Forebygge behov for heldøgns botilbud ved å legge til rette for at de som vil, kan bo i eget hjem så lenge de selv ønsker og det er praktisk gjennomførbart.
- At tjenestemottaker skal klare mest mulig selv og bli minst mulig avhengig av hjelp.
Her kan du lese
Tjenesten rus og psykisk helse skal forebygge og behandle personer med psykiske problem og / eller rusproblem, slik at de i størst mulig grad skal kunne mestre egne liv.
Tjenesten skal ta utgangspunkt i pasienten sine behov og ressurser når tiltak og målsetting settes.
Rus og psykisk helse skal ved behov samarbeide med andre tjenester, slik at pasienten opplever et helhetlig og samordnet tilbud.
Tjenesten har også samtaletilbud for pårørende og arbeider for å styrke samarbeidet med pasient og pårørende om planlegging og gjennomføring av tiltak innenfor det psykiske helsearbeidet.
For å nå målet arbeider tjenesten med forebyggende arbeid, lavterskeltiltak og gode samarbeidsrutiner mellom de berørte tjenester.
Her kan du lese
Brukere med nedsatt funksjonsevne skal ha mulighet for å delta i hverdags- og samfunnsliv, og leve et aktivt liv i fellesskap med andre.
Her kan du lese
Omsorgsstønad skal sørge for best mulig omsorg for de som trenger hjelp i dagliglivet og gjøre det mulig for private omsorgsyter å fortsette med omsorgsarbeidet.
Her kan du lese
Omsorgsyter får avlastning slik at omsorgen for den omsorgstrengende fortsatt kan ivaretas i hjemmet.
Her kan du lese
Nord-Fron opplærings- og arbeidssenter (NOA)
Målsettingen er at senteret skal gi de funksjonshemmede i kommunen et tilpasset arbeids og aktivitetstilbud slik at de trives og blir i stand til å kunne delta med samfunnsnyttig arbeid / syssel / aktivitet ut fra egne forutsetninger.
Oppleve en strukturert og meningsfull hverdag.
Få styrket sin mulighet til å ta del i bestemmelser om egen livssituasjon og framtid.
Ivareta behovet for sosial deltaking.
Øke mulighetene for integrering i nærmiljøet.
Dagaktivitetstilbud for hjemmeboende personer med demens sykdom / eldre hjemmeboende personer
Formålet med tjenesten er å tilby en trygg og sosial møteplass der samvær med andre, aktivitet, mestring og gode opplevelser er hovedfokus. Dagtilbudet kan også fungere som avlastning for pårørende. Sosial stimulering og aktivisering
Bidra til en meningsfylt og aktiv hverdag.
Avlaste omsorgsyter.
Bidra til å forhindre eller utsette institusjonsinnleggelse.
Her kan du lese
.
Beboeren skal ha et mest mulig selvstendig liv og kunne motta heldøgns omsorgstjenester etter behov i en tilrettelagt bolig.
Her kan du lese
Pleietrengende som bor hjemme kan få et opphold på institusjon i et tidsbegrenset tidsrom slik at de som har den daglige omsorgen kan få avlastning.
Her kan du lese
Målsetting for tjenesten er:
- Tjenesten skal benyttes for å utrede pasientens evne til egenomsorg og vurdere behov for fremtidige tjenester/ tjenestenivå.
- Tjenesten benyttes i en avgrenset periode for pasienter som på grunn av sykdom / endring i funksjonsnivå trenger omfattende tilsyn og hjelp.
- Pasient skal kunne fortsette å bo i egen bolig.
- Pasient skal kunne fungere på et lavere omsorgsnivå enn institusjon.
- Behov for langtidsopphold i institusjon utsettes.
- Pasient opprettholder og / eller gjenopptrener funksjoner.
- Forebygge langtidsopphold i institusjon.
- Medisinsk utredning og / eller behandling.
- Rehabilitering.
- Forebygging og lindring av fysiske og psykiske symptomer.
Her kan du lese
Oppholdet skal ivareta behovet for heldøgns pleie og omsorg.
Her kan du lese
Her finner du informasjon om koordinerende enhet og individuell plan:
Koordinerende enhet er tverrfaglig og er lagt under tildelingskontoret.
Hvis du har behov for langvarige og koordinerte tjenester har du rett til å få utarbeidet en individuell plan og tildelt en koordinator. Koordinerende enhet vurderer behovene dine og avgjør om du har rett til å få tjenesten.
Individuell plan beskriver hvordan tjenestene du trenger skal virke sammen slik at du får en helhetlig oppfølging. Planen er basert på dine behov og det som er viktig for deg, du er selv med på å utarbeide planen. Koordinator skal koordinere tjenestene og sikre fremdrift i arbeidet med din individuelle plan.
Her kan du henvende deg om ønsker individuell plan og koordinator. Det er viktig at du fyller ut hele skjemaet og skriver under.
Henvendelse om individuell plan og koordinator
Saksbehandling av din søknad
Taushetsplikt
Søknader og personlige opplysninger behandles konfidensielt, taushetsplikten overholdes.
Prinsipper for saksbehandling
- saksbehandling følger gjeldende lover og regler.
- saksbehandlingen skal sikre at en sak blir tilstrekkelig belyst slik at det kan fattes et riktig vedtak.
- brukermedvirkning betyr at du som søker om tjeneste skal være med så langt det er mulig i tilrettelegging av tjenestene.
- det er et mål med all tjenesteyting at den skal bidra til at du skal beholde, eller gjenvinne størst mulig grad av egenmestring og bo lengst mulig hjemme – dette legges til grunn når tjenesten planlegges.
Hjemmebesøk / kartleggingssamtale
- saksbehandler tar kontakt med deg for å gjøre avtale om videre oppfølging av søknaden.
- det kan også være aktuelt å ha møte hvor andre fagpersoner deltar for å vurdere riktig helse- omsorgstjeneste
Vedtak
- du vil få en skriftlig underretning på din søknad. Vedtaket skal være begrunnet
- svar på søknaden kan forventes innen fire uker. Dersom tildelingskontoret trenger lenger tid for å behandle saken din, vil du innen fristen få et foreløpig svar med begrunnelse og tidsangivelse for framdriften i saken din
- ditt behov for tjenester vil fortløpende evalueres av de som yter tjenesten til deg. Ved endringer i behovet blir det gjort en ny vurdering. Du vil motta en ny skriftlig underretning dersom det blir gjort endringer
Klage på vedtak om tjeneste
Dersom du mener at du ikke har fått innvilget en tjeneste som du har krav på, har du rett til å klage. Klageadgang er opplyst i vedtaket ditt.
Dersom du har behov for hjelp til å skrive klagen, har kommunen plikt til å hjelpe deg. Du kan få hjelp til dette ved å henvende deg til tildelingskontoret.
Klage på utførelse av tjeneste
Dersom du mener at tjenesten du mottar ikke er i samsvar med det vedtaket du har fått, eller på annen måte ikke holder den kvalitet som du mener det er rimelig å forvente, har du klagerett jf. pasient- og brukerrettighetsloven § 7. (ekstern lenke.) Du kan sende en skriftlig klage, eller ringe til avdelingsleder for tjenesten.
Søknadsskjema
Her kan du søke om helse, pleie og omsorgstjenester. Det er viktig at du fyller ut hele skjemaet og skriver under.
Har du spørsmål?
Da kan du ta kontakt med saksbehandler på tildelingskontoret, men møter
med saksbehandler må avtales i forkant.
Send oss e-post:
tildelingskontoret@nord-fron.kommune.no
Du bør ikke sende sensitive personopplysninger, som for eksempel helseopplysninger, på e-post.
Ring oss: tlf. 45377365